dritaislame.info

KJO ËSHTË DASHURIA E VËRTETË

Mjeku dhe filozofi i madh arab Ibn Sina (Avicena) rrefen se njehere, ne nje nate te ftohte dhe akullt, se bashku me sherbetorin e tij po pushonin ne nje bujtine ne nje zone te larget te Hurasanit (ne Iranin e sotem). Naten e mori etja dhe i kerkoi sherbetorit t’i sillte pak uje, por ky i fundit nuk kishte deshire te largohej nga shtrati i ngrohte, ndaj beri sikur nuk e degjoi, por pas shume thirrjesh, u ngrit me pertaci dhe i solli uje. Pak pak minutash, zeri melodioz i ezanit mbushi te gjithe atmosferen.
Ibn Sina filloi te mendoje per muezinin qe i fton njerezit ne namaz: “Sherbetori im Abdullahu gjithmone me ka respektuar dhe me ka admiruar, duke mos humbur asnje rast pa fituar lavderimet dhe dashurine time, por sonte preferoi me shume rehatine e tij. Ndersa shih muezinin persian, rob te Allahut: ka lene shtratin e ngrohte, ka dale ne kete nate te acarte, ka marre abdes me ujin e akullt te burimit dhe eshte ngjitur ne minarene e larte te xhamise per te madheruar Allahun, te Cilit me te vertete i sherben, duke i ftuar njerezit te vijne te falin namazin. Deshmoj se nuk askush te denje per t’u adhuruar perveç Allahut dhe deshmoj se Muhammedi eshte i Derguari i Allahut!”
Ibn Sina vazhdon: “Ate nate mesova thelbin e dashurise se vertete, asaj dashurije qe rrjedh nga bindja e plote”.
#përkthim

Postimet e lidhura