dritaislame.info

Kontributi i hoxhallareve shqiptarë në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe

Kontributi i hoxhallareve shqiptarë në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe
Alfabeti i gjuhës shqipe i hartuar nga hoxha dhe rilindasi i shquar Hoxhë Hasan Tahsini (1811-1881)
Abetarja shqip me gërma arabe e Daut Boriçit (1825-1896)
Abetarja shqip me gërma arabe e Hafiz Ali Ulqinakut (1853-1913)
Abetarja shqip me alfabet latin e Said Najdenit (1864-1903)
Abetarja shqip me alfabet latin e Hafiz Ali Korçës (1874-1957)
Abetarja shqip me gërma arabe e Rexhep Tetovës (1847-1917)
Abdulhaqim Hiqmet Dogani (1880-1955)

Postimet e lidhura