dritaislame.info

Austri: Gjykata Kushtetuese shpall antikushtetues Ndalimin e mbulesës në shkollat ​​fillore

Austri: Gjykata Kushtetuese shpall antikushtetues Ndalimin e mbulesës në shkollat ​​fillore – i njohur si “ndalimi i shamisë”.
Gjykata Kushtetuese ka vendosur se ndalimi i mbuleses neper shkolla eshte ne kundershtim me kushtetutrn e vendit dhe menjëherë e ka pezulluat ndalimin. Gjykata Kushtetuese shpjegon se rregullorja diskriminonte një fe të caktuar, Islamin, gjë e cila bie në kundërshtim me neutralitetin fetar dhe ideologjik të Austrisë.

Postimet e lidhura