dritaislame.info

Shenjat që tregojnë se Zoti është i kënaqur me ty!

Çdo besimtarë punon dhe garon në punë të mira që përmes tyre të arrijë kënaqësinë e Zotit. Zatën, arritja e kënaqësisë së Zotit është dhe duhet të jetë preokupim i çdo njërit prej nesh.
Po është një pyetje që shpesh herë na sillet vërdallë në mendjet tona: A thua vallë a është i kënaqur me ne Zoti ynë?
Shenjat që tregojnë se Zoti është i kënaqur me ne janë:
1. Nëse të duan njerëzit e mirë.
2. Nëse ke dëshirë për të dëgjuar Kuran(si dhe të vepruarit me të).
3. Nëse punon sipas mësimeve dhe këshillave të Pejgamberit(alejhi salatu ve selam).
4. Nëse sprovohesh dhe bënë durim.
5. Nëse të vjen fundi i jetës me punë të mira.
Dije se Zoti yt është i kënaqur me ty!
Zoti qoftë i kënaqur me ne!

Postimet e lidhura